Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Complex applicatielandschap remt innovatiekracht

Computable 100

Voor de dagelijkse bedrijfsvoering ben je als organisatie steeds afhankelijker van automatisering. Bijkomend gevolg? Veel organisaties ondervinden hinder van een complex en divers applicatielandschap.

Je bent ooit ergens mee gestart en hangt daar in de loop van de tijd meer en meer applicaties aan. Deze verbind je ook weer met elkaar. Het landschap wordt groter en complexer. Als je één applicatie wilt vervangen, moet alles op de schop. Het doorvoeren van een verandering wordt hierdoor een ingrijpende openhartoperatie. Dit gaat ten koste van je wendbaarheid en efficiëntie, en sommige organisaties beginnen hierdoor niet eens meer aan een innovatietraject. Inspelen op ontwikkelingen in de markt wordt op deze manier een uitdaging. Low-code is hierin de oplossing.

Robuust

"Met rapid application development (rad) bouw je op een laagdrempelige manier slimme apps"

Met een low-code-applicatieplatform (lcap) heb je een krachtig middel in handen om de complexiteit van je applicatielandschap drastisch te verminderen. Je combineert functionele standaardcomponenten en creëert eenvoudig oplossingen en integraties tussen applicaties. Zo ontstaat er een robuust en geïntegreerd applicatielandschap. Met rapid application development (rad) bouw je vervolgens op een laagdrempelige manier slimme apps. Het platform regelt de techniek, waardoor businessteams zelfstandig aan de slag kunnen met het ontwikkelen van op maat gemaakte applicaties die aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen. Zo ontstaat er ruimte voor vernieuwing. Doordat je werkt met standaardbouwstenen, is het onderhouden en updaten van applicaties een kwestie van een verbandje verwisselen in plaats van de ingrijpende openhartoperaties van voorheen. Terwijl je business gewoon doordraait, vervang je applicaties in een handomdraai. Het hoeft geen betoog dat dit je wendbaarheid ten goede komt.

Oneindig

De mogelijkheden van een lcap zijn oneindig, waardoor het lastig kan zijn om de toegevoegde waarde voor jouw organisatie goed in kaart te brengen. Doe daarom ervaring op met low-code-applicaties, ontdek wat er allemaal mogelijk is en ervaar de kracht van het platform. Start met een businesscase voor een enkele applicatie. Onderzoek vervolgens hoe een lcap toegevoegde waarde kan bieden voor de hele organisatie, want daar ligt de kracht van het platform. En niet te vergeten: denk vanaf het begin na over beheer, governance en security voor het realiseren van maximale toevoegde waarde met een lcap. Het resultaat? Je innovatiekracht schiet de lucht in.

Auteur: Werner Mullink, business unit manager management consultancy Ilionx

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-26T14:48:00.000Z Werner Mullink


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.