Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘iOS verraadt zijn consumentenoorsprong’

Dit artikel delen:
Apple iOS

Foto: PeoGeo/Shutterstock.com

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over updates die beheer verstoren. Een consumentenzaak?

De huidige nieuwste versie van iPhone-besturingssysteem iOS blijkt problemen te hebben met beheerplatformen voor mobiele apparaten. De 9.2-release van Apple breekt met mdm-software (mobile device management) van onder andere Microsoft. Techveteraan Ed Bott weet te melden dat het niet een zaak van slechts Apple-versus-Microsoft is. Diverse mdm-platformen zijn geraakt door iOS 9.2, dat iPhone- en iPad-gebruikers direct krijgen aangeboden om zelf meteen te kunnen installeren.

Microsoft heeft gebruikers van zijn beheersoftware Intune toen het advies gegeven om even te wachten met de upgrade naar iOS 9.2. Vervolgens heeft het Intune-team een workaround ontwikkeld die 'veel van 
de mdm-impact' beperkt die de 9.2-upgrade met zich meebrengt. Toch is daarmee de zaak niet weer in de hand. De Intune-ingenieurs stellen dat er een fix van Apple nodig is (net zoals laatst met OS X en Microsoft Office). Kortom, té snelle development en release, wat wellicht wel kan voor een consumentenapparaat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-23T08:20:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.