Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘2016 wordt het jaar van de Linux-werkplek’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de langverwachte desktopdoorbraak van Linux. Komt het er nu echt aan?

Al jaren wordt er gesproken over ‘het jaar van Linux op de desktop’, alleen is het er tot op heden telkens niet van gekomen. Ondanks lichtere systeemeisen dan het slecht aangeslagen Windows Vista. Ondanks grotere vrijheid qua broncode en gui-keuzes. Ondanks meer vertrouwdheid dan het tabletgerichte - en ook niet groots aangeslagen - Windows 8.

Ondertussen heeft Linux als onderlaag voor Android wel allang de markt voor smartphones veroverd. Een grote markt die nog altijd groeiende is en die de pc passeert. Toch is Android volgens puristen niet echt Linux, doordat er bepaalde restricties gelden en apps immers worden gemaakt voor Google’s van Java afgeleide ’bovenlaag’ (eerst Dalvik en nu ART). De aloude desktop komt nu in zicht voor Linux, dankzij de Raspberry Pi en virtuele desktops (vdi) en/of RDP voor Windows-op-afstand. Gaat Linux in 2016 dan toch doorbreken op de desktop? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-28T08:18:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.