Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Exit oudere IE’s is goede stap van Microsoft’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de supportstop voor vorige IE-versies, waarmee Microsoft een goede stap zet.

Microsoft staakt per 12 januari de support voor oudere IE-versies en houdt het dan voornamelijk bij IE11. Het wordt wel wat verwarrend doordat de supportstop niet over de hele linie geldt voor alle oudere IE-versies. De nog lopende support voor bepaalde Windows-versies doorkruist namelijk het stopzetten van de IE-support. Zo krijgt het oudere IE9 nog wel support als het draait op Windows Vista, Server 2008 en Home Server 2011. IE9 is namelijk de hoogst ondersteunde browserversie op die besturingssystemen.

De support voor IE7 en IE8 vervalt wel geheel en IE10 wordt alleen nog ondersteund op Windows Server 2012. IE11 is voortaan de ondergrens voor support op Windows 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012 R2 en het aankomende Server 2016. Windows 8 wordt straks in zijn geheel niet meer ondersteund. De gratis update naar Windows 8.1 is de te volgen route voor lopende support. Gebruikers worden gewaarschuwd. Microsoft verhelpt hiermee fragmentatie van webstandaarden en neemt webdevelopers ongewenst werk uit handen. Een goede daad. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.