Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'HP Windows Phone heeft weinig zin’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de geruchten dat HP met een Windows-smartphone komt.

Uitgelekte specificaties en analyses van de strategische voor- en nadelen; een vermeende HP-smartphone met Windows 10 Mobile brengt bij sommigen de gemoederen in beweging. Microsoft-watcher Paul Thurrott ziet er voor HP in ieder geval geen brood in: waarom zou de (afgesplitste) pc-maker proberen een grote speler te worden in de zeer kleine markt van Windows-smartphones? Dat mobiele platform is afgelopen jaar gekrompen van 3 naar 1,7 procent marktaandeel. HP kan volgens Thurrott beter een van de vele kleinere spelers zijn in de zeer grote Android-markt.

Aan de andere kant zou HP met zijn vertrouwde merknaam - zeker in de zakelijke markt - misschien best hoge ogen kunnen gooien. Daarbij kan het slim combineren met pc-leveringen om bedrijven totaalpakketten te leveren, waarbij het dan smartphones niet extern hoeft in te kopen. Verder belooft de Continuum-functie van Windows 10 Mobile interessante productiviteitsvoordelen voor bedrijven. Of riskeert HP een herhaling van de iPod-misser uit 2004? Wat vind jij?

Microsoft legt de Continuum-functie van Windows 10 Mobile uit:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T08:46:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.