Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Drones hebben verkeersleiding nodig’

Drone

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over drones en het aan banden leggen daarvan.

Het vrije tijdperk voor drones lijkt voorbij. Overheden wereldwijd voeren regels in of passen bestaande wetten en richtlijnen aan om de vliegende apparaten in betere banen te leiden. Dit wordt door sommigen gezien als bemoeizucht vanuit regelzieke instanties. Het wordt door anderen gezien als broodnodige - of zelfs rijkelijk late - regulering van vliegende gevaren. Gevaren voor niet alleen privacy, maar ook voor fysieke zaken inclusief gebouwen met strategische belangen,hoogspanningskabels en mensen.

De verkoopcijfers 
in december waren flink hoog voor drones, die meer en meer doordringen buiten de relatief bescheiden werelden van computerenthousiastelingen en hobbypiloten. De drone-gedreven toekomst van pakketbezorging ligt volgens onderzoeksbureau Forrester nog wel even van ons af, maar er dreigt chaos in de lucht. Verkeersleiding voor drones is dus nodig, ook om drones écht mainstream te maken. Wat vind jij?

Consumentendrones halen al snelheden van 80 kilometer per uur

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-18T08:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.