Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Gevestigde ICT-orde lijft cloud in’

Cloudstrategie

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de omarming van cloud door de gevestigde orde van ict-leveranciers.

Cloud computing vertegenwoordigde van oudsher een bedreiging voor traditionele leveranciers van software en hardware. De dreiging was aanvankelijk niet gelijk groot voor alle soorten zakelijke toepassingen. Tegenwoordig is cloud wel rijp te noemen voor verschillende bedrijfsapplicaties, getuige de acceptatie door gebruikende bedrijven.

De diverse gevestigde grootmachten in de ict-markt zijn cloud (dus) ook gaan omarmen. Eerst schoorvoetend, maar geleidelijk aan met meer enthousiasme. Zie de strategische omschakeling van Microsoft, zie de uitbreiding van IBM, zie de cloudificering van Oracle (terwijl jaren terug toenmalig ceo Larry Ellison best kritisch was over de cloud-hype). Staat omarming gelijk aan verovering? Misschien niet meteen, maar de grote ict-partijen hebben wel macht en middelen. Grote kans dat zij cloud weten in te lijven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-21T08:04:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.