Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows Update helpt Windows 10-upgrade’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het oprukken van Windows 10 als Aanbevolen Update, die automatisch binnenkomt.

Microsoft wil consumenten die Windows 7 of 8.1 gebruiken echt over krijgen naar Windows 10. Hiervoor is de gratis upgrade die Microsoft via patchdistributiesysteem Windows Update aanbiedt nu bevorderd van Optionele Update naar Aanbevolen Update. Eerstgenoemde staat standaard niet aangevinkt, terwijl laatstgenoemde default wel meekomt met belangrijke updates (zoals securitypatches).

Deze volgende stap in het upgradeplan van Microsoft is in oktober vorig jaar al aangekondigd en wordt nu geleidelijk aan uitgerold. Eindgebruikers krijgen nog wel een installatievraag voorgeschoteld, verzekert Microsoft-topman Terry Myerson. Verder kunnen ze de ontvangst van Aanbevolen Updates zelf uitschakelen in het Configuratiescherm van Windows (7 en 8.1), maar de kans is groot dat maar weinig mensen dit hebben gedaan. Het wordt 
volgens Microsoft zo dus nóg makkelijker om te upgraden naar Windows 10. Een goede zaak? Wat vind jij?
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-05T07:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.