Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Digitale overheid is een reis, geen doel’

Dit artikel delen:
Digitale overheid

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de digitale ambities van de overheid, voor burgers en bedrijven.

De overheid heeft zichzelf eerder als deadline het jaar 2017 gegeven om volledig digitaal om te gaan met burgers en bedrijven. Na vele jaren visieformulering, beleidsbepaling, invulling daarvan en concreet ict-werk is de eindstreep in zicht. Maar of het beoogde doel daarmee ook in zicht is, valt te betwijfelen. Deze twijfel wordt gestaafd door benchmarks, onderzoeken en metingen van bijvoorbeeld Ernst & Young en van Deloitte.

Echter, er is inmiddels door de politiek al gesteld dat 2017 helemaal geen deadline is. En dat de opgave nooit af is, wist minister Ronald Plasterk al te stellen. 'Er zullen altijd nieuwe eisen aan dienstverlening worden gesteld en nieuwe technologische mogelijkheden worden ontwikkeld, die weer tot andere digitale dienstverlening zal leiden. 2017 is in die zin een ijkpunt, maar tegelijkertijd een tussenstation.' Kortom: ‘de digitale overheid’ is geen bestemming, maar een reis. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-09T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.