Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Verplichte reboot Windows 10 is goede zaak’

Dit artikel delen:
startpagina W10

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over pc-reboots, voor veiligheid.

Standaard verzorgt Windows 10 updates automatisch, waarna soms een reboot nodig is. Het automatisch downloaden, installeren en afronden van de installatie helpt de security van pc’s flink vooruit. Soms verrast of stoort dit gebruikers, omdat in het verleden handmatig updaten de norm was. Bovendien kunnen eindgebruikers in Windows 10 de automatische reboot na update-installatie wijzigen in een melding dat een reboot vereist is.

Het overnemen van updatetiming uit de handen van gewone gebruikers helpt security vooruit. Ongemakken door onverwachte reboots zijn een prijs die dan betaald moet worden. Is de beoogde verbetering van pc-beveiliging dit waard? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat ik bizar vind is dat reboots nog steeds noodzakelijk zijn en dat er geen kernel proces mogelijk is waarmee de computer gewoon aan blijft.

Daarnaast, het rebooten is steeds vaker nodig. Bijna iedere twee weken loopt Windows 10 weer te zeuren dat er een reboot nodig is. Mijn werkplekken staan altijd aan en nu heb ik steeds de "angst" dat ik van alles op moet slaan omdat Windows snel een reboot nodig heeft.

Ik vind al die reboots erg hinderlijk, maar ga er wel altijd in mee.

Wat ook vervelend is zijn de continu wijzigingen van instellingen schermen en het resetten daar weer van. Ook werkt niets meer consequent. Als ik mijn default browser kies, dan kies ik die voor altijd tenzij ik switch. Maar nu moet ik regelmatig weer instellingen aanpassen.

Ik voel steeds minder liefde voor al die grote bedrijven.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-12T08:12:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.