Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Security geeft mainframe nieuwe kansen’

Het mainframe krijgt nieuwe kansen door zorgen om ict-security. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het aloude maar krachtige mainframe is al vele malen dood verklaard. Tegelijkertijd - maar waarschijnlijk wat minder vaak - is de terugkeer van het oude vertrouwde platform ook voorspeld. Nu is het de beurt aan cybersecurity om een nieuwe impuls te geven aan het mainframe. IBM, zo ongeveer de laatste der Mohicanen met mainframes, springt hier slim op in door zijn nieuwste systemen te richten op security.

Dit is niet alleen marktpositionering, marketingpraat en salespitch. De securitymogelijkheden van het nieuwe systeem zijn ook geïntegreerd met specifiek ontwerp voor betere beveiliging. Daarbij bouwt IBM voort op de trend van cloud computing waar mainframes ook een rol hebben te spelen, onder meer voor hybride clouds. Vlotte verwerking van grote hoeveelheden data, beveiliging ingebakken in de fundamenten; het mainframe is nog lang niet dood. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-16T07:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.