Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Programmeren verplicht op middelbare school?’

opleiding

Programmeren moet - in welke vorm dan ook - verplicht worden op middelbare scholen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De discussie over de kloof tussen onderwijs en praktijk is al vele jaren oud. In en voor de ict lijkt deze kloof nog veel groter dan voor andere leer- en werkgebieden. Vanuit de ict-sector klinkt al herhaaldelijk het geluid dat basale ict-vaardigheden meer en eerder in het onderwijs opgenomen moeten worden. Bijvoorbeeld door al te leren programmeren op de basisschool.

Over de basisschool valt nog wel te discussiëren, maar op de middelbare school moet ict-kennis en -inzicht toch echt worden meegegeven. Terwijl niet elk kind een programmeur moet worden, is leren programmeren een waardevolle basis voor later begrip van onze ict-afhankelijke leef- en werkwereld. Programmeren dus niet als keuzevak, maar verplicht op de middelbare school. Of toch op een hoger abstractieniveau omgaan met ict? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-15T08:18:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.