Managed hosting door True

Chatapp werkt enkel met bijna lege batterij

 

De Belgische app Die With Me kan op veel aandacht en hype rekenen de laatste tijd. Er zit dan ook een interessant idee achter: de chatapp werkt enkel als je batterij nog 5 procent of minder stroom heeft. Het idee komt van kunstenaar Dries Depoorter en ontwikkelaar David Surprenant.

Momenteel zijn er op elk moment gemiddeld zo’n vijftig tot negentig mensen aan het kletsen in Die With Me, allemaal smarthponegebruikers dus die op het punt staan om zonder stroom te vallen. Ook celebrities hebben de app ontdekt: als de voeding hun batterij minder dan 5 procent bedraagt, roepen ze hun fans op om via Die With Me met hen te chatten. Opmerkelijk: enkel fans die ook een bijna lege batterij hebben, kunnen dat ook.

‘Ik toon de gevaren van de technologie’, zegt Depoorter in een interview met de krant De Morgen. ‘Die With Me confronteert je met het feit dat je heel afhankelijk bent geworden van de technologie. Als je batterij plat is, kun je niet eens je lief bellen, want je hebt haar telefoonnummer niet onthouden. De app speelt met dat gevoel en brengt je in contact met lotgenoten.’

Depoorter wil ook de waarde van ‘volgers’ in vraag stellen, zegt hij. Als mensen bijvoorbeeld moeten kiezen tussen twee restaurants, gaan ze vaak voor de eetgelegenheid met de meeste volgers op sociale media. Hoewel die allemaal gekocht kunnen zijn.

De kunstenaar werkte eerder ook al met technologie in zijn werk. In de installatie Jaywalking streamt Depoorter onbeveiligde livebeelden van bewakingscamera’s.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6317312). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.