Chatapp werkt enkel met bijna lege batterij

De Belgische app Die With Me kan op veel aandacht en hype rekenen de laatste tijd. Er zit dan ook een interessant idee achter: de chatapp werkt enkel als je batterij nog 5 procent of minder stroom heeft. Het idee komt van kunstenaar Dries Depoorter en ontwikkelaar David Surprenant.

Momenteel zijn er op elk moment gemiddeld zo’n vijftig tot negentig mensen aan het kletsen in Die With Me, allemaal smarthponegebruikers dus die op het punt staan om zonder stroom te vallen. Ook celebrities hebben de app ontdekt: als de voeding hun batterij minder dan 5 procent bedraagt, roepen ze hun fans op om via Die With Me met hen te chatten. Opmerkelijk: enkel fans die ook een bijna lege batterij hebben, kunnen dat ook.

‘Ik toon de gevaren van de technologie’, zegt Depoorter in een interview met de krant De Morgen. ‘Die With Me confronteert je met het feit dat je heel afhankelijk bent geworden van de technologie. Als je batterij plat is, kun je niet eens je lief bellen, want je hebt haar telefoonnummer niet onthouden. De app speelt met dat gevoel en brengt je in contact met lotgenoten.’

Depoorter wil ook de waarde van ‘volgers’ in vraag stellen, zegt hij. Als mensen bijvoorbeeld moeten kiezen tussen twee restaurants, gaan ze vaak voor de eetgelegenheid met de meeste volgers op sociale media. Hoewel die allemaal gekocht kunnen zijn.

De kunstenaar werkte eerder ook al met technologie in zijn werk. In de installatie Jaywalking streamt Depoorter onbeveiligde livebeelden van bewakingscamera’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.