Telenet opent Virtual Reality-speelhal

VR virtual reality

Op 16 juni opent Telenet in Antwerpen ‘The Park’, zijn eerste speelhal waar games in virtual reality gespeeld kunnen worden. In The Park wandelen bezoekers met een vr-bril en rugzak met sensoren vrij rond in een volledig fictieve wereld waar ze zelf de hoofdrol spelen.

The Park draait om ‘phygital entertainment’: op het snijpunt tussen fysiek en digitaal. De hoofdervaring is een ‘free-roam vr’-avontuur, wat betekent dat de deelnemers vrij bewegen in een fysieke ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. De speler wandelt met vr-bril en rugzak met sensoren een levensecht decor binnen, waar hij en zijn teamgenoten de hoofdrol spelen. In de speelruimte hangen een dertigtal camera’s die alle bewegingen detecteren. In eerste instantie zijn er twee spellen beschikbaar: ‘Moonlight survival’ en ‘Alien Defense’.  In het eerste gaan de spelers samen de strijd aan tegen zombies, in het tweede redden ze de mensheid als een team mariniers. Dit aanbod zal snel uitgebreid worden met andere opties.

‘The Park zit op het snijpunt van onze kernactiviteiten: technologie en entertainment’, zegt Telenet-ceo John Porter. ‘Telenet is uniek gepositioneerd om de schakel te vormen tussen content-creatie en de nodige infrastructuur om deze content te beleven. Door investeringen in lokale video content door te trekken naar dergelijke andere platformen worden er bovendien nieuwe partners betrokken en wordt de levenscyclus van een film, serie of programma vergroot, wat positieve effecten heeft op het lokale medialandschap.’

Tickets voor The Park kosten vanaf 35 euro per persoon. Daarvoor mag een team van vijf mensen een uur spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-16T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.