HypnoVR ontvangt 700.000 aan zaaigeld

Virtual Reality VR Vive

Het Franse bedrijf HypnoVR, gespecialiseerd in de ontwikkeling van virtual reality (vr)-applicaties voor hypnosetherapie, heeft 700.000 euro zaaigeld opgehaald bij een reeks investeerders. Met het geld worden nieuwe producten ontwikkeld en het sales- en marketing team versterkt.

De oprichters van HypnoVR zijn dr. Denis Graff en dr. Chloé Chauvin, beiden arts en anethesisten, die samen twee decennia ervaring hebben in medische hypnose. Ook zakenman Nicolas Schaettel stond mee aan de wieg van het bedrijf. In september van dit jaar wil HypnoVR zijn virtual reality-oplossing op de markt brengen, voor het bestrijden van pijn, stress en angst.

Het product maakt gebruikt van bestaande vr-brillen als de Oculus Rift of de Samsung Gear en plaatst de patiënt in een ‘intense multisensoriële tridimensionele onderdompelingservaring’ (sic). Bij klinische testen zou 90 procent van de proefpersonen positieve feedback gemeld hebben, zegt HypnoVR. Volgens het bedrijf wordt de technologie ook al gebruikt in pediatrische chirurgie, gastro-enterologie, gynaecologie en tandchirurgie.

De investering wordt geleid door Guillaume Richard, stichter en voorzitter van OuiCare, Daniel Caille, stichter en voorzitter bij Vivalto Santé Holding en La Javaness, een startup accelerator gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai). Zij kregen het gezelschap van de Franse publieke investeringsbank Bpifrance en enkele business angels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T13:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.