Google Assistent spreekt Vlaams

De virtuele Google Assistent krijgt vanaf vandaag een Vlaamse stem. Ter ere van de lancering, kunnen gebruikers voortaan ook geholpen worden door niemand minder dan komiek Philippe Geubels.

De nieuwe stemmen worden uitgerold voor alle gebruikers van de Google Assistent, waarbij is te kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke stem met een Vlaams accent. Zo wilt Google relevant zijn voor lokale gebruikers van de virtuele assistent. Naar aanleiding van de lancering van de Vlaamse assistent kunnen gebruikers ook een babbeltje slaan doorheen de dag met de gekende komiek en tv-maker Philippe Geubels. Door ‘Hey Google, praat met Philippe Geubels’ te zeggen, is een gesprek met de professionele grappenmaker te starten die met zijn typerende stem en gekende humor zal antwoorden. Zo zal hij zowel ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds helpen met taken als tanden poetsen, een wandeling maken of samen schaapjes tellen om in slaap te vallen.

‘Om het gebruik van de assistent nog net dat tikkeltje aangenamer en vertrouwder te laten klinken, hebben we hard gewerkt om onze Google Assistent Vlaams te leren spreken en het resultaat mag er zijn’, zegt Thierry Geert, country director van Google België. ‘Van ‘goesting’ tot ‘appelsiensap’ over ‘frieten’, alle typisch Vlaamse woorden worden vandaag op zijn Vlaams uitgesproken door de Google Assistent.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-07T11:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.