Poolse Jezus krijgt upgrade naar wifi

Jezus-beeld in Swiebodzin

Het bekende Jezus-beeld in het Poolse stadje Swiebodzin is sinds kort uitgerust met wifi-antennes. De benodigde antennes daarvoor werden verstopt in de kroon van een gigantisch beeld aan de rand van de stad.

Het standbeeld van Jezus in Swiebodzin (vlakbij de grens met Duitsland) is met zijn 52 meter een van de grootste ter wereld. Het werd in 2010 gebouwd, maar heeft onlangs al een flinke upgrade gekregen, zo meldt het Poolse Fakt 24. In de kroon van het beeld zijn onlangs twaalf grote wifi-antennes opgedoken. Waarvoor die dienen is voorlopig niet helemaal duidelijk.

Journalisten van Fakt die de parochie contacteerden om te vragen of het hoofd van Jezus te huur was, kregen als antwoord dat dat niet zo was. Waarvoor die antennes dan dienden? De parochieverantwoordelijke hoorde het in Keulen donderen en beweerde van niks te weten.

Na wat rondbellen wordt het verhaal nog opmerkelijker, aldus Fakt. Een bron bij een internetprovider bevestigt dat het blad dat de antennes werden geplaatst op vraag van de parochie. Details werden niet meegedeeld, maar volgens de bron moest de antennes dienen om een soort online video surveillance-systeem op poten te zetten. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-27T09:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.