Dieven misleiden sensoren met aluminiumfolie

Politie zwaailicht

Bij een spectaculaire inbraak in een MediaMarkt in Nazareth gebruikten gewiekste dieven een wel heel rudimentaire methode om het alarm te verschalken. Een stuk aluminiumfolie bleek voldoende om de warmte- en bewegingssensoren onbruikbaar te maken.

De inbraak vond in twee stadia plaats. In de nacht van zaterdag op zondag 18 juni van vorig jaar breken de dieven een eerste keer in via een gat in het dak. Door eerst simpelweg een stuk aluminiumfolie voor de sensoren te plaatsen, voorkomen ze dat het alarm afgaat. Via een touw laat een van de criminelen dan zichzelf in de winkelruimte zakken. Daarna is het kinderspel om gedurende 45 minuten verschillende zakken te vullen met dure smartphones.

De twee boeven hebben dan blijkbaar de smaak te pakken, want de volgende nacht komen ze gewoon terug. Via dezelfde methode maken ze dan ook nog eens tientallen tablets en pc’s buiten. Alles samen goed voor zo’n 45.000 euro.

De beelden van de spectaculaire inbraak (inclusief twee verdachten) zijn te zien op de website van het opsporingsprogramma Faroek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.