Adobe wekt oude Bauhaus-lettertypes weer tot leven

'The Hidden Treasures Bauhaus Dessau'. Zo doopte Adobe het project waarbij het oude lettertypes, gemaakt door Bauhaus-kunstenaars gaat voltooien om een nieuwe generatie ontwerpers te inspireren.

Bauhaus Dessau, de wereldberoemde school voor design, werd in 1932 gesloten door de Nationaal Socialistische Partij en liet onvoltooide meesterwerken achter, gemaakt door legendarische ontwerpers als Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carl Marx, Alfred Arndt en Reinhold Rossing. In samenwerking met Stichting Bauhaus Dessau wil Adobe deze onvoltooide werken vervolledigen en digitaliseren tot een reeks van lettertypen zodat iedereen dit historische alfabet kan gebruiken.

De gerenommeerde typograaf Erik Spiekermann leidde het proces om de fragmenten om te zetten in een complete Typekit-reeks. Spiekermann werkte samen met een internationaal team van typografieprofessionals en designstudenten. Zij berekenden nauwkeurig de vermoedelijke vormen in een poging te achterhalen hoe de oorspronkelijke ontwerpers van plan waren de lettertypen vorm te geven.

Met behulp van deze gegevens heeft het team Adobe Illustrator gebruikt om de reeks van lettertypen aan te vullen en te digitaliseren. De eerste twee lettertypen zijn vanaf vandaag beschikbaar om te downloaden en te gebruiken in Typekit. De resterende lettertypen zijn in de komende maanden beschikbaar.

Adobe heeft een speciale website gemaakt met uitleg over het project en links om de fonts te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T13:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.