Google trekt alweer stekker uit ai-commissie

Een ethische comissie die Google had opgezet om het bedrijf te gaan adviseren over ai-toepassingen is, na iets meer dan week, alweer ontbonden. Dat schrijft Vox en het bericht wordt door Google bevestigd.

ATEAC of Advanced Technology External Advisory Council. Onder die naam moet een groep deskundigen Google gaan adviseren over de juiste inzet van kunstmatige intelligentie in zijn producten. Maar de adviesraad is alweer ontbonden, nauwelijks een week nadat ze het levenslicht zag.

ATEAC kan niet functioneren zoals Google het gewild had, zegt het bedrijf in een mededeling. Google zal nu bekijken hoe het verder moet met de commissie, maar benadrukt dat het steeds zijn ‘verantwoordelijkheid zal nemen’ als het op ai aankomt.

De oprichting van de commissie was van in het begin gecontesteerd. Zo kwam er veel kritiek op de aanstelling van Kay Cole James als lid. James is directeur van de conservatieve Amerikaanse denktank Heritage Foundation en toonde zich in het verleden tegenstander van homo- en transgenderrechten.

De aanleiding om de raad op te richten was een droneproject van het Amerikaanse ministerie van Defensie waaraan Google meewerkte. Die samenwerking werd stopgezet, naar verluidt omdat er door Google-medewerkers veel kritiek op werd geleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T09:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.