Panasonic Toughbook overleeft val van 30 kilometer

Experiment: tablet gaat met een weerballon de stratosfeer in

Panasonic, Microsoft en NetMotion hebben samen met het Britse Centrica een Toughbook-tablet de stratosfeer ingestuurd voor een Microsoft Teams call. Zo wilden zij de duurzaamheid, netwerkconnectiviteit en applicatieprestaties testen. De test slaagde op 3.000 meter; de weerballon knapte op 30.000 meter, waarna de tablet, eenmaal terug op aarde, het volgens de partijen gewoon nog bleek te doen.

Bij deze test werd een Panasonic Toughbook aan een weerballon vastgebonden en vervolgens de lucht in gestuurd. Tegelijkertijd werd er met het apparaat een videogesprek opgezet via Microsoft Teams. De laptop schakelde zonder veel problemen over van wifi op 4G en kon het gesprek verderzetten tot op een hoogte van 3000 meter. Uiteindelijk kwam de Toughbook weer naar beneden toen de ballon op ongeveer 30.000 meter ontplofte.

‘Het behouden van de connectiviteit is ongelooflijk belangrijk voor de overgrote meerderheid van de mobiele werknemers, waardoor dit experiment een kans is om te laten zien wat we doen voor klanten’, zegt Daniel Creasey, UK & Ireland Marketing Manager bij Panasonic Toughbook. ‘De Toughbook-serie is intrinsiek robuust, en is ontworpen om trillingen, schokken en extreme temperaturen te weerstaan. Zelfs na een val van 30.000 meter bleef de tablet ongedeerd.’

Van de test is een video gemaakt die hier te zien is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-27T18:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.