Programmeur die loterijen manipuleerde naar de cel

Dit artikel delen:
gevangenis

De Amerikaan Eddie Tipton moet vijfentwintig jaar naar de gevangenis. De reden? De man, die bij Multi-State Lottery Association werkte, manipuleerde de code van de loterijcomputers en speelde de winnende nummers door naar zijn broer, zo meldt de NOS.

Eddie en Tommy Tipton wisten in vier staten alles samen zo’n 2,2 miljoen dollar te ‘winnen’, onder meer in Wisconsin en Oklahoma. Eddie werkte al bijna vijftien jaar als programmeur voor Multi-State Lottery Association, een bedrijf uit Iowa dat de computers levert voor loterijen in dertig staten.

Tipton manipuleerde die zo dat hij op voorhand de winnende getallen kende. Die speelde hij dan door aan zijn broer en een vriend die de winst konden opstrijken. De zaken gingen goed tot Tommy een lot probeerde te verzilveren dat veertien miljoen dollar had gewonnen. Om dat anoniem te doen, verschool hij zich achter een bedrijfje in Belize. De loterij vertrouwde het zaakje niet en deed een onderzoek. Zo kwam het bedrog uiteindelijk aan het licht.

Tipton werd twee jaar geleden al tot tien jaar veroordeeld wegens fraude, maar krijgt nu in beroep een veel zwaardere straf. Na drie jaar kan hij echter al een aanvraag doen voor vervroegde vrijlating. De man zei tegen de rechter dat hij de onterecht gewonnen bedragen wil terugbetalen, al weet hij nog niet hoe. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-23T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.