Start It X organiseert Silicon Valley-trip in eigen land

Dit artikel delen:
Start it X Omnia

Lode Uytterschaut (Start It X; links) en Jan Van Steen (Omnia Travel)

Innovatie-expert Start It X en reisbureau Omnia Travel organiseren Innovation Trip, Made in Belgium, een driedaagse reis voor ondernemers die hen langs het kruim en de technologische kampioenen van de Belgische bedrijfswereld voert.

Het idee van de ‘innovatietrip’ is geboren uit de rage onder bedrijfsleiders om naar Silicon Valley te trekken en er startups te bezoeken en ‘inspiratie’ op te doen. ‘De laatste jaren gaan ondernemers regelmatig op bedevaart naar Silicon Valley, Singapore of China’, zegt Lode Uytterschaut, oprichter en ceo van Start It X. ‘Ze laven zich er aan de garages van Apple of Microsoft, ze bezoeken Google, Tencent en Alibaba. Maar je raakt er nauwelijks achter de schermen en krijgt geen ceo te zien. Je hoeft nochtans helemaal niet naar het buitenland, laat staan de oceaan over, om inspiratie op te doen en innovatie op te snuiven.’

In België hebben we evengoed technologische kampioenen, zegt Uytterschaut. Het zijn pioniers, soms zelfs wereldspelers in hun domein. ‘Alleen beseffen we te weinig hoeveel baanbrekende innovaties hier recht onder onze neus plaatsvinden. Daar willen we met de innovatietrips verandering in brengen.’

Start It X organiseert de onderneming met het reisbureau Omnia Travel. De trip brengt ondernemers langs bedrijven als Barco, Pairi Daiza, imec, KBC en Port of Antwerp en passeert ook een aantal van 's lands meest beloftevolle startups. Onder meer Eric Domb (ceo Pairi Daiza), Johan Thijs (ceo KBC Groep) en Jan De Witte (ceo Barco) geven een blik achter de schermen, en delen hun inzichten tijdens keynotes, interactieve vraag-en-antwoordsessies en exclusieve netwerkmomenten op bijzondere locaties.

De eerste Innovation Trip, Made in Belgium gaat door van dinsdag 26 tot donderdag 28 oktober. Het event zal corona-proof verlopen en richt zich op een publiek van ondernemers en C-levels bij Belgische bedrijven. Het aantal deelnemers is begrensd op 25.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T12:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.