Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

i-Force vernieuwt infrastructuur voor doorgedreven data-analyse

Diegem, 8 september 2021 – Het forensisch auditbureau i-Force steunt op de kracht van data voor zijn corebusiness. Om een betrouwbare, snellere gegevensanalyse mogelijk te maken koos het bureau samen met het wereldwijde IT-dienstenbedrijf NTT Ltd. voor een nieuwe infrastructuur. Op die manier heeft het bedrijf de tijd die het kost om data te verwerken met 95% kunnen verminderen.

Voor het forensisch auditbureau i-Force is een performante IT-infrastructuur van primair belang. Het bureau, dat onder andere fraude helpt te bestrijden en te voorkomen en tevens ook onderzoek doet naar security-incidenten, steunt op een grote stroom data om zijn analyses uit te voeren. Een snelle en flexibele gegevensverwerking is dan ook cruciaal voor onze medewerkers, zegt Pieter Van der Hulst, Partner bij i-Force.

De oude omgeving van het bedrijf voldeed echter niet meer aan hun groeiende behoeften. i-Force was op zoek naar een flexibelere, minder gesegmenteerde infrastructuur. "Onze set-up voldeed niet meer aan de eisen qua snelheid en efficiëntie", legt Van der Hulst uit. "Als klanten bij ons komen, verwachten ze snelle resultaten, en onze vroegere infrastructuur was gewoon te traag. We waren op zoek naar meer waarde, flexibiliteit en eenvoud."

Eerst analyse, dan diagnose

Op basis van de Live Optics-technologie van Dell maakte NTT eerst een analyse van de infrastructuur van i-Force. De uitdagingen en prestaties van de workloads werden eerst in kaart gebracht. Op basis van die resultaten stelde NTT een nieuwe set-up voor, met de PowerStore van Dell als krachtige kern.

Patrice Mores, Solutions Architect bij NTT, vertelt ons er het fijne van: “De PowerStore is een gloednieuw, intelligent storagesysteem dat Dell midden 2020 op de markt bracht. We hebben dit staaltje sterke technologie voor het eerst geïnstalleerd bij i-Force, en de resultaten zijn veelbelovend. Een primeur dus voor zowel ons als de klant.”

99,99999% beschikbaarheid

Ook i-Force is onder de indruk van de resultaten. Het belangrijkste voordeel is dat hun werknemers nu sneller kunnen schakelen. "In het verleden nam het verwerken van één forensisch dossier vaak een volledige dag in beslag. Nu kost het slechts een half uurtje", zegt Van der Hulst. "Onze werknemers zijn heel tevreden."

De Dell PowerStore is dan ook speciaal ontworpen voor het ondersteunen van steeds complexere workloads die een hoge beschikbaarheid vereisen. Daarvoor steunt het storagesysteem op automatisering en een innovatieve software-architectuur. Ten slotte biedt de PowerStore ook een gegarandeerde datareductie-technologie, waardoor het systeem kostenefficiënt functioneert.

Voor hun dagelijkse data-analyses kan i-Force nu dus steunen op een storagesysteem met grotere kracht en meer snelheid. Daarnaast biedt de PowerStore een beschikbaarheid van 99,99999%, waardoor applicaties en data continu beschikbaar zijn voor analyses. 

Samenwerking met NTT

"We wisten dat NTT over de juiste expertise beschikte om dit project tot een goed einde te brengen", zegt Van der Hulst. De samenwerking tussen NTT en Dell Technologies was ook een meerwaarde", vat Van der Hulst samen. "De NTT-experts werkten samen met Dell om een oplossing te ontwikkelen die onze positieve resultaten direct beïnvloedde."

---

Over NTT Ltd.

NTT Ltd. is een toonaangevend wereldwijd technologiedienstenbedrijf dat 28 merken samenbrengt, waaronder NTT Communications, Dimension Data en NTT Security. We werken samen met organisaties over de hele wereld om resultaten te bepalen en te bereiken door middel van intelligente technologische oplossingen. Intelligent betekent voor ons datagestuurd, verbonden, digitaal en veilig. Onze wereldwijde activa en geïntegreerde ICT-stackmogelijkheden bieden een uniek aanbod in cloud-ondersteunende netwerken, hybrid cloud, datacentra, digitale transformatie, klantervaring, werkplek en cyberbeveiliging.

Als wereldwijde ICT-aanbieder hebben we meer dan 40.000 mensen in dienst op een diverse en dynamische werkplek die 57 landen en regio's omvat, drijven we handel in 73 landen en regio's en leveren we diensten in meer dan 200 landen en regio's. Samen maken we de verbonden toekomst mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-08T15:42:54.000Z NTT Ltd. Belgium


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.