Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe Buy Now, Pay Later e-commerce transformeert

Dit artikel delen:

Amazon biedt het aan en PayPal gaf het een make-over. Je kunt er niet omheen: Buy Now, Pay Later (BNPL) is een blijvertje. Ken je het nog niet? Met BNPL plaatsen klanten eerst een bestelling en betalen die pas later. Dat kan in één keer of in termijnen, meestal zonder rente.

Het betaalmiddel is niet nieuw, maar wordt door een golf van nieuwe aanbieders wereldwijd steeds populairder. Uit cijfers van Mollie, een van Europa’s snelst groeiende financial services providers, blijkt dat het aantal betalingen met BNPL in 2021 met 1 739 procent is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. In 2021 maakte BNPL 0,7% van de online betalingen uit. De stijging is niet alleen te danken aan een breder gebruik van BNPL-betaalmethodes bij meer handelaren, maar het gemiddelde aantal BNPL-betalingen per merchant is ook gevoelig gestegen. Onderzoek van Allied Market Research raamde de wereldwijde marktomvang van BNPL vorig jaar op 80 miljard euro en naar verwachting tikt deze in 2030 de 3,5 biljoen euro aan.

Het stijgende belang van Buy Now, Pay Later in de betalingsmix van Belgische consumenten werd op Black Friday nog een keer bevestigd. 1,16% van de aankopen bij Mollie-klanten werd via deze betaalmethode afgerekend. Hoewel het percentage nog relatief klein is, lijkt het er dus wel op dat Buy Now, Pay Later in België aan belang wint en men er dus goed aan doet deze optie te voorzien.

Voordelen van Buy Now, Pay Later

  • Voor online retailers 

Online retailers zien het liefst dat klanten vooraf betalen, maar consumenten bouwen graag wat extra zekerheid in – vooral als ze een dure aankoop willen doen. BNPL biedt meer flexibiliteit, wat zorgt voor een hogere conversieratio en average order value (AOV). Bovendien verbetert het de klantervaring én helpt het een nieuwe doelgroep aan te boren. Namelijk klanten die liever achteraf betalen. Een ander voordeel van BNPL is dat dure artikelen gemakkelijker verkocht worden. Klanten kunnen immers gespreid betalen of in één keer op een moment dat voor hen het beste uitkomt.BNPL een waardevol middel voor een hogere conversieratio en AOV. Laat de betaalmethode al vroeg in de customer journey zien zodat potentiële klanten weten ze dat ze gerust later mogen betalen, bijvoorbeeld wanneer ze hun loon hebben ontvangen. Dit is een effectieve manier om klanten te stimuleren een aankoop te doen.

  • Voor consumenten

Er zijn meerdere redenen waarom het gebruik van BNPL steeds populairder wordt. Flexibiliteit is ongetwijfeld een van de belangrijkste. Klanten kunnen ervoor kiezen om in termijnen te betalen en bepalen vaak zelf hoe lang ze erover willen doen. Jongere gebruikers geven aan dat ze liever BNPL gebruiken dan creditcards. Het gebruik van BNPL zorgt bovendien voor meer zekerheid. Klanten plaatsen hun bestelling, sturen terug wat hen niet bevalt en betalen alleen voor wat ze daadwerkelijk houden. Verder zijn het vermijden van creditcards en makkelijker dure artikelen kopen, veel gehoorde redenen voor het gebruik van BNPL.

Verantwoord gebruik van Buy Now, Pay Later

Bij het gebruik van BNPL bouwt de klant – net als bij creditcards, lenen en rood staan – een schuld op. Hoewel sparen altijd verstandig is, kunnen schulden soms niet vermeden worden, bijvoorbeeld bij dure noodreparaties aan een kapotte verwarming of lekkend dak na een storm. Schulden zijn dus niet per se slecht, maar wel een financiële tool waar men verstandig mee om moet gaan. Het is dan ook belangrijk je klanten hierbij te helpen door volgende dingen te vermelden:

  • De volledige algemene voorwaarden
  • Een uitgebreide betalingsregeling
  • Het advies om niet te veel geld uit te geven

Concurrentie 

Om de concurrentie de baas te blijven, zijn veel e-commerce bedrijven tegenwoordig zelfs genoodzaakt BNPL aan te bieden. Klanten verwachten immers dat online retailers alle betaalmethoden aanbieden waar zij het liefst gebruik van maken. Het niet aanbieden hiervan kan leiden tot een hogere cart abandonment rate. Dit geldt vooral voor sectoren waarin de methode het meest wordt gebruikt, zoals de mode-, technologie-, beauty- en retailsector. 

Duidelijkheid voor meer vertrouwen 

Ondertussen moet het duidelijk zijn dat BNPL een blijvertje is. De betaalmethode wordt steeds populairder en is een mooie manier om je klanten meer flexibiliteit te bieden. Hierbij is het verstandig om je klanten van alle informatie te voorzien die nodig is bij het gebruik ervan. Duidelijkheid over de werking van BNPL verhoogt namelijk het vertrouwen tussen jou en je klant, wat leidt tot hogere conversie en maakt dat ze je website steeds opnieuw zullen vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-20T11:16:35.000Z Mollie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.