Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ESET: Nieuwste in cyberoorlog voor studenten van Thomas More-hogeschool

Elk jaar organiseert de Thomas More Hogeschool (www.thomasmore.be), gekend voor zijn hoogstaande bachelor opleidingen in de provincie Antwerpen, de ‘International Days’. Tijdens deze dagen geven (internationale) gastsprekers uit verschillende sectoren lezingen over actuele onderwerpen. Deze lezingen sluiten aan bij de verschillende studierichtingen en hebben als doel de studenten een specifiek inzicht te geven in zaken die heet van de naald zijn.

Dit jaar konden de 45 tweedejaarsstudenten IT Factory op campus Geel, afstudeerrichting Cloud & Cyber Security, een lezing volgen van Guillaume Tailliez, Products and Customers Technical Manager van ESET Belgium – Luxemburg. Deze lezing kwam tot stand dankzij de goede samenwerking tussen het bedrijf en de hogeschool. Bovendien beschikt Guillaume Tailliez over ervaring in het vak omdat hij regelmatig door hogescholen wordt gevraagd om de nieuwste research inzake cybersecurity aan IT-studenten te presenteren.  

Het thema van de lezing luidde als volgt: “De studie van cyberdreigingen in Oekraïne over de afgelopen jaren, in relatie tot de huidige oorlog.” Vandaag weten we dat oorlog niet meer enkel met wapens wordt gevoerd maar ook met cyberaanvallen en malware die als digitale bommen werken.

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne vonden de researchers van ESET nieuwe soorten malware waarvan de code niet overeenkomt met eerder gekende software. De nieuwste malware vernietigt data en is al binnen een aantal organisaties ontdekt. Voor de studenten, toekomstige specialisten in cyberbeveiliging, was de informatie die ze van het bedrijf kregen dus bijzonder belangrijk. Uiteraard kwamen de allernieuwste elementen in de lezing aan bod.

ESET heeft het grootste marktaandeel in Oekraïnen en beschikt over zeer nauwkeurige telemetrie inzake malware die de regio treft zodat het dus ook de bescherming van klanten wereldwijd kan verbeteren.

Opgericht meer dan 30 jaar geleden, met zetel in Bratislava, Slowakije - lid van de EU sinds 2004 – bekleedt ESET een bevoorrechte positie. Het hanteert Europese waarden en is succesvol actief op wereldvlak in digitale veiligheid. Het is een van de eerste IT-beveiligingsbedrijven dat het label “Cybersecurity Made in Europe” van ECSO (European Cyber Security Organisation) kreeg. Dit label erkent de capaciteiten en inzet van een bedrijf om burgers, bedrijven en overheidsinstanties te beschermen tegen cyberdreigingen.

Op EU-niveau heeft ESET ook partnerschappen gesloten met de publieke en private sector. Dit leidde tot samenwerking voor onderzoek in grote Europese wetenschappelijke projecten en met beveiligingsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de digitale wereld. Het bedrijf heeft ook de politie geholpen, bijvoorbeeld via Europol's European Cybercrime Centre, wat leidde tot wereldwijde verstoringen en verwijderingen van grote botnetoperaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-29T13:40:52.000Z Key Communications
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.