Managed hosting door True

Discussie

‘Privacyfilter voorkomt afkijken’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over afkijken, ouderwets afkijken van schermen.

Vroeger hadden kantoormedewerkers die gevoelige informatie behandelden wel de beschikking over speciale afschermingspanelen voor de crt-monitors van hun computers. Tegenwoordig zijn computers mobiel, kan er op afstand worden ingelofd en werken mensen flexibel met hun laptops op uiteenlopende plekken. Maar wie kan er dan zoal meekijken? Best veel mensen, mede dankzij de steeds betere schermtechnologie die steeds bredere inkijkhoeken mogelijk maak. 

Het vers ontstane HP Inc. (ontstaan middels de splitsing met Hewlett-Packard Enterprise) tackelt de security- en privacyzaak van fysiek afkijken met een nieuw snufje voor zijn laptops. In samenwerking met 3M is een ingebouwd privacyfilter ontwikkeld dat de gebruiker zelf aan en uit kan zetten. Inschakelen levert een beperktere inkijk op, waarbij de integratie met processor en videochip zorgt voor behoud van de beeldkwaliteit (kleur, helderheid en verversingsfrequentie). De pc-producent spreekt van het voorkomen van ‘visual hacking’. Het nieuwste marketinggevaar of een reëel risico? Wat vind jij?
 
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5685207). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×