‘Microsoft gaat naar breed abonnementsmodel’

registreren

Microsoft voegt zijn software-aanbod onder een breed abonnementsmodel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Begin deze eeuw heeft Microsoft al geprobeerd een stabiele inkomstenstroom te halen uit zijn software. De zogeheten Software Assurance-licentieconstructie (SA) moest zakelijke gebruikers de voordelen geven van periodieke betalingen gekoppeld aan rechten op de nieuwste technologie. De reacties toen waren niet bepaald enthousiast, mede door het vervallen van voorgaande licentiemogelijkheden. Gaandeweg is het SA-aanbod nog bijgesteld om aantrekkelijker te zijn, waarna contractvernieuwingen volgens de leverancier in 2007 op 75 procent zaten.

De lokroep van een breed abonnementsmodel is gebleven voor Microsoft, dat nu met cloud als geaccepteerd fenomeen een nieuw initiatief onderneemt. De enterprise-uitvoering van Windows 10 wordt beschikbaar gesteld voor zeven dollar per gebruiker per maand, ofwel 84 dollar per jaar. Berichten en speculatie over Windows-abonnementen zijn al eerder opgedoken en worden nu bevestigd. Verder is de Office 2016-software ook te betrekken als cloud-loze optie in Microsofts abonnementsdienst Office 365. De brede abonnementsomarming voor non-SaaS-software is begonnen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-15T07:53:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.