‘Gevestigde ICT-orde gaat cloudconcurrentie aan’

Cloudstrategie

Cloud is vanuit nieuwe spelers gekomen, maar is nu strijdtoneel voor de ‘oude orde’. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Bekend is het verhaal dat online-boekhandel Amazon ooit het lumineuze idee had om zijn overtollige computercapaciteit uit te huren. In huis gehaald vermogen voor verkooppieken tijdens bijvoorbeeld de feestdagen was zo niet langer onbenut tijdens normale periodes. Amazon-cto Werner Vogels spreekt dit oorsprongsverhaal tegen. Sterker nog: clouddienst AWS zou binnen twee maanden na het debuut al door eventuele overcapaciteit heen zijn gegaan.

Tegenwoordig is Amazon een grote cloudspeler, in een breed en gevarieerd cloudlandschap dat is gevuld met vele aanbieders. Daaronder bevinden zich in toenemende mate ook juist de oudere ict-leveranciers. Naast relatief jonge nieuwkomers als Google is bijvoorbeeld Microsoft een grote cloudpartij. Ook Oracle, oudgediende in de markt van ict-leveranciers, is bloedserieus wat de cloud betreft. Topman Larry Ellison neemt AWS, Workday en Microsofts Azure op de korrel. Cloud is strijdtoneel voor de gevestigde ict-orde. Wat vind jij?

Zeven jaar geleden was Oracle-topman Larry Ellison nog zeer kritisch over de hype rondom cloud computing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-27T07:59:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.