‘2017 wordt het jaar van algemene encryptie’

Dit artikel delen:

Encryptie en de noodzaak daartoe komen dit jaar breed aan bod. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het versleutelen van gevoelige gegevens en kostbare communicatie is eigenlijk niks nieuws. Het bestaat al jaren, het kan al jaren en het moet al jaren. Toch ontbreekt het in de praktijk nog altijd aan encryptie, ook voor kritieke ict-zaken. Weliswaar hebben de onthullingen van NSA-klokkenluider Edward Snowden sinds 2013 voor wat besef gezorgd. Besef betekent echter niet automatisch en meteen ook gebruik. Dat heeft tijd nodig.

Grootschalig gebruik van versleuteling komt nu goed op gang. Dit jaar wordt een ‘encrypted jaar’, stelt onder meer security-expert Ramsés Gallego van Symantec. Overigens is die leverancier net verwikkeld in een encryptieschandaal. Maar dat neemt niet weg dat encryptie nu meer en meer wordt uitgerold, en dat het bovendien minder ingewikkeld wordt gemaakt. Daarbij is er kritische aandacht, ook voor ‘wolf roepen’. 2017 wordt het jaar van encryptie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-27T08:29:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.