‘Windows 10 S is terug naar jarennegentig-IT-stijl’

Dit artikel delen:
Oudheid

De nieuwe S-variant van Windows 10 brengt ons terug naar het verleden. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft heeft op een onderwijsgerichte persevenement deze week een nieuwe, slanke variant van Windows 10 onthuld. Details waren al uitgelekt over een zogeheten Windows 10 Cloud, waarmee Microsoft de concurrentie aangaat met Chromebooks. Chrome OS van Google is in wezen alleen een browser, hoewel er ook Android-apps op kunnen draaien. Windows 10 S is meer dan een browser, maar tegelijkertijd minder dan een reguliere Windows.

Microsofts nieuwe variant kan alleen apps uit de Store draaien. Windows 10 S (met de S van streamlined, superior performance en soul, aldus Microsoft-topman Terry Myerson) mist de rijke voorgeschiedenis aan applicaties die pc’s juist zo veelzijdig maakt. In de ogen van drukke docenten en spaarzame schoolbesturen kan dit een prima zaak zijn, maar deze soort van lockdown is wel een terugkeer naar de dictatuur van it-afdelingen in de jaren negentig. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-04T08:02:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.