'Help in Windows 10 vormt verborgen risico'

startpagina W10

De helpfunctie in Windows 10 vertrouwt op Bing, en vormt zo een securityrisico. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Windows 10 zat bij de initiële release al vol met nieuwe, betere en vernieuwende beveilgingsopties. Het besturingssysteem heeft technologie, maatregelen en instellingen die een veel hoger niveau van veiligheid geven dan voorgaande Windows-versies. Het gat tussen de huidige versie 10 en de nog veel gebruikte eervorige versie (7) doet denken aan de kloof tussen 7 en XP. Maar een andere ingebouwde technologie van Windows 10 doet terugdenken aan Windows 95 en 98.

Deze antieke versies hadden (sinds Internet Explorer 4) ondersteuning voor webtaal html ingebouwd en Microsoft benutte dat ook voor de helpfunctie van zijn besturingssysteem. Securityzorgen staken toen de kop op. Anno nu blijkt de html-gebaseerde helpfunctie in Windows 10 neer te komen op online-supportpagina’s die worden aangehaald middels zoekopdrachten in Microsofts Google-alternatief Bing. Kwaadwillenden richten zich met duistere SEO-technieken op de gebruikte search strings voor Windows 10 Help, zodat hulpzoekende gebruikers op hele andere sites uitkomen. Een serieus securityrisico. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-15T08:13:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.