1500 werknemers en 20 miljard dollar

Dit artikel delen:

Beurswaarde geeft bedrijven een enorm potentieel om te investeren, zelfs zonder maar ooit een cent omzet te draaien. We zien dat constant: Airbnb, Uber, Facebook, Tesla en wat al niet meer. Nu staat er weer een nieuw bedrijf te trappelen: fintechbedrijf Stripe dat sinds het een kapitaalinjectie van 245 miljoen dollar kreeg, goed is voor een beurswaarde van twintig miljard dollar. Nuttig voor innovatie of slechts voor expansiedrift?

Stripe wil de investering van 245 miljoen gebruiken om het bedrijf verder te internationaliseren en de betaalmogelijkheden uit te breiden naar enterprises.

Het bedrijf is momenteel bezig met het ontwikkelen van nieuwe betaaltechnologie waarbij gebruik gemaakt wordt van programmeerbaar geld. Het moet andere betaalmethoden ondersteunen dan nu het geval is en direct integreren met creditcardmaatschapijen. Verder wil Stripe de wereld van fiat geld steeds verder koppelen met de mogelijkheden van programmatisch geld, zoals het verhogen van omzet door het terugdringen van afwijzingspercentages en het direct omzetten van betalingen tussen verschillende valuta.

Dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar hoe verhoudt zich dit nog tot het runnen van een bedrijf met nu vijftienhonderd werknemers. Wat vindt u, nuttig voor innovatie of slecht gecamoufleerde manier om monopolist te worden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-28T08:22:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.