Had Getronics België wel failliet moeten gaan?

Dit artikel delen:
Getronics

Vorige week is de Benelux-tak van Getronics officieel failliet verklaard door de Brusselse ondernemingsrechtbank. Wie de voorgeschiedenis van de faling bekijkt, fronst allicht de wenkbrauwen. Had Getronics in ons land eigenlijk wel de boeken moeten neerleggen? Wat vindt u?

Getronics zal al een paar maanden in zwaar weer, nadat het moederbedrijf in handen was gekomen van het Britse kapitaalfonds GSH Private Capital. Vlak voor die verkoop was de Belgisch-Luxemburgse tak echter afgesplitst. GSH wou ook dat onderdeel wel inlijven, maar dan enkel nadat de kosten werden teruggeschroefd en de loonmassa werd ingeperkt. Het plan was om 126 van de 336 werknemers te ontslaan. Als daar niet op werd ingegaan, dreigde GSH om de onderneming failliet te laten gaan.

Uiteindelijk gebeurde dat ook. Voor een dertigtal medewerkers kende de saga nog een goede afloop, zij mochten mee overstappen naar Cegeka dat een deel van de klantenportefeuille overnam van Getronics, vooral rond it-infrastructuur en werkplekbeheer. Alle andere medewerkers mogen op zoek naar een andere job.

We zijn benieuwd naar uw mening. Had Getronics België failliet moeten gaan? Of was er een andere en/of betere manier om deze afloop te vermijden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T16:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.