Argenta plukt CIO Geert Van Hove weg bij Belfius

Dit artikel delen:
Manager

De bank Argenta heeft Geert Van Hove aangesteld als nieuwe cio. Van Hove was nog maar twee jaar aan de slag bij concurrent Belfius. Daar neemt Patrick Devis zijn rol over. Van Hove moet Argenta door de digitale transformatie loodsen. Dat meldt Datanews.

De Antwerpse spaarbank Argenta heeft cio Geert Van Hove weggeplukt bij Belfius. Daar neemt Patrick Devis zijn rol over als cio. Van Hove wordt niet enkel cio bij Argenta, tegelijk neemt hij ook de titel van chief digital officer op zich en wordt zo verantwoordelijk voor de digitale back office van de bank als de apps op de telefoons van de klanten.

Dat net de it-topman van Belfius in het vizier lag bij de concurrentie, hoeft niet te verbazen. Deze bank is al langer bezig aan een digitale transformatie waarbij online diensten en de smartphones van de klanten centraal staan. De bank heeft ook samenwerkingen lopen met fintech-incubator Eggsplore en de Brusselse big data-specialist NG Data om de klantengegevens waarop ze zit zo goed mogelijk te vercommercialiseren.

Argenta, momenteel de vijfde bank in ons land, staat veel minder ver in dat proces. De bank wil onder Van Hove dan ook een inhaalbeweging maken en zegt zwaar te zullen investeren in nieuwe it-voorzieningen.

Van Hoe was eerder vijf jaar lang cio van Telenet en werkte ook Pepsico en Estee Lauder. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-06T13:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.