Patrick Van Eecke ruilt DLA Piper in voor Cooley

ict-advocaat

Patrick Van Eecke

Ict-advocaat Patrick Van Eecke trekt na ruim zeventien jaar DLA Piper naar het advocatenkantoor Cooley dat vorig jaar een vestiging in Brussel opende. Hij wordt er partner en hoofd van de Europese cyber-, data- en privacy-diensten.

Patrick Van Eecke is een specialist in telecom, digitale economie en data- en privacywetgeving. Hij studeerde rechten aan de KU Leuven en was ook research fellow aan de Amerikaanse Stanford universiteit. Sinds 2004 is hij tevens professor aan de Universiteit van Antwerpen waar hij ict-recht doceert.

Hij werkte aanvankelijk elf jaar samen met het 'Interdisciplinair Centrum voor Rechten en IT' van professor Jos Dumortier van de KU Leuven en legde zich onder andere toe op de legale status van elektronische handtekeningen. Vanaf 2003 ging hij aan de slag bij DLA Piper en adviseerde hij heel wat it- en telecombedrijven. Hij was ook betrokken bij projecten van de Europese Commissie.

Bij Cooley, dat heel wat techbedrijven uit Silicon Valley bijstaat, wordt hij dus hoofd van de Europese cyber-data en privacydiensten en zelfs vice president van de globale afdeling.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-04T14:57:00.000Z Luc Blyaert