Philippe Rogge leidt Vodafone Duitsland

Dit artikel delen:
Duitsland

De Belg Philippe Rogge keert terug naar de telecomsector en wordt de nieuwe ceo van Vodafone Duitsland. De mobiele operator is goed voor een jaaromzet van 11,5 miljard euro.

Rogge, de zoon van wijlen Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, studeerde economische wetenschappen aan de universiteit van Gent. Hij begint zijn loopbaan bij Exxon Mobile in 1993 waar hij gedurende vier jaar doorgroeit tot interne audit groepsleider. Na drie jaar bij de Companie Maritime Belge (CMB) komt de verwoede zeiler in de telecombiotoop bij Proximus terecht. Hij verzorgt er samen met ceo Didier Bellens in 2004 de beursintroductie. In zijn laatste job is hij er vicepresident businessontwikkeling.

Begin 2009 kiest hij verrassend voor leverancier Option. Als chief operating officer is de verwachting dat hij doorstoot naar ceo, maar nog geen jaar later kiest hij voor Microsoft. Daar maakt hij furore, eerst als general manager Belux, vervolgens verhuist hij naar China als coo en sinds de zomer van 2017 is hij president voor Centraal- en Oost-Europa.

Ny wordt Philippe Rogge ceo van de belangrijkste mobiele speler in Duitsland. Vodafone telt 62 miljoen sim-kaarten en lanceerde in 2019 het eerste commerciële 5G-netwerk.

In Duitsland is nog een bekende Belgische aan de slag. Dominique Leroy, de gewezen ceo van Proximus is als ceo bij Deutsche Telekom verantwoordelijk voor alle buiten-Teutoonse activiteiten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-20T11:52:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.