'Dell zet divisies te koop voor financiering EMC'

Dell

Ict-reus Dell wil dienstentak Perot van de hand doen. De overnamesom van ongeveer vijf miljard dollar is nodig om de financiële gevolgen van de eerder aangekondigde mega-overname van EMC te beperken. Ook andere bedrijfsonderdelen, die niet tot de kernactiviteiten worden gerekend, zouden in de etalage komen te staan. Dat melden betrokkenen aan de Amerikaanse techsite Re/code.

Dell en investeerder Silver Lake Partners zouden bedrijfsonderdelen, die geen deel uitmaken van de kerndoelstelling van het bedrijf, van de hand willen doen om ongeveer tien miljard dollar op te halen.

Dell kocht Perot in 2009, maar kan na de mega-overname van EMC de opbrengst van een eventuele verkoop van het dochterbedrijf goed gebruiken. Er zou met meerdere geïnteresseerden zijn onderhandeld. Daarbij worden namen genoemd als Tata Consultancy Services, Atos en CGI. Geen van de genoemde bedrijven, noch Dell, wil op de berichten reageren.

Begin december meldde ook persbureau Reuters dat Dell tien miljard dollar wil ophalen via de verkoop van bedrijfsdivisies. Dat zou moeten gebeuren via de verkoop van dienstentak Perot, beveiliger SonicWall en beheersoftware-tak Quest.

67 miljard

Door dat geld zou Dell na de megaovername van EMC (67 miljard dollar) niet te diep in de schulden hoeven te duiken.

Volgens Reuters zou Dell voor de verkoop van Quest Software en SonicWall onderhandelen met de private equity fondsen KKR & Co LP, Thoma Bravo LLC en Vista Equity Partners Management LLC. De Dell-onderdelen zouden ieder zo'n twee miljard moeten opbrengen.

Dell zou met Citigroup praten over de verkoop van Perot Systems. De dienstentak wordt volgens betrokkenen gewaardeerd op vijf tot zes miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-14T17:31:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.