EY neemt Kortrijkse Cognistreamer over

Dit artikel delen:
Innovatie

Consultant EY lijft het Kortrijkse Cognistreamer in, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het begeleiden van innovatietrajecten.

Cognistream werd opgericht in 2011. Het levert gespecialiseerde software en consultancydiensten op het vlak van innovatiemanagement. De software helpt collega’s, partnerbedrijven en kenniscentra de krachten te bundelen en online innovatieve ideeën uit te wisselen, te verrijken en te beoordelen, zowel binnen een organisatie als over bedrijfsgrenzen heen.

Met deze overname wordt er een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van het aanbod van gespecialiseerde consultancydiensten van EY, geeft de consultant mee. Het versterkt ook de expertise rond disruptie en innovatie.

‘In onze doorlopende zoektocht naar strategische groeikansen, zijn bedrijven als Cognistreamer een logische gesprekspartner’, zegt Thomas Sileghem, ‎managing partner Advisory van EY in België & Nederland. ‘Meer en meer merken we dat onze klanten in de huidige disruptieve wereld een breed aanbod aan gespecialiseerde consultancydiensten verwachten, die een stap verder gaan dan de traditionele dienstverlening. Deze acquisitie stelt ons in staat tegemoet te komen aan een aantal van dergelijke specifieke vragen, maximaal in te spelen op de digitale transformatie en het toenemende belang van big data.’

Knowhow internationaal verzilveren

Ook Hein De Keyzer, CEO van Cognistreamer, gelooft dat deze acquisitie voordelig is voor beide partijen. ‘De belangstelling voor onze expertise en formule steeg afgelopen jaren steeds’, aldus De Keyzer, die tevens partner wordt bij EY. ‘Om dat succes in de toekomst aan te houden, hadden we behoefte aan een sterke, innovatieve partner met internationale uitstraling. Door toe te treden tot het uitgebreide, wereldwijde netwerk van EY, kunnen we onze internationale expansie een boost geven en onze innovatiesoftware ook binnen het wereldwijd netwerk van EY uitrollen. Bijkomend voordeel is dat we onze klanten in hun innovatie nu kunnen ondersteunen met de brede adviserende dienstverlening van EY.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-23T11:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.