Microsoft maakt Infer.Net-technologie open source

Dit artikel delen:

Microsoft heeft zijn Infer.Net-framework voor modelgebaseerde machine learning open source gemaakt. Infer.Net wordt een onderdeel van het ML.Net machine learning framework voor .Net-ontwikkelaars.

De geschiedenis van Infer.Net gaat terug tot 2004 toen het framework door Microsoft Research in Cambridge ontwikkeld werd als een research-project. Momenteel bewijst Infer.net zijn nut bij onder meer Azure, Office 365 en de Xbox en als tool voor machine learning helpt het om duizenden petabytes aan data te verwerken op verschillende Microsoft-platformen. Bij de Xbox assisteert Infer.net bijvoorbeeld om bij multiplayer-games spelers met dezelfde kwaliteiten tegen mekaar te laten uitkomen.

Voor ontwikkelaars is Infer.Net interessant omdat het een op modellen gebaseerde benadering gebruikt om ai-software te maken, zo zegt Microsoft in een blogbericht. Normaliter wordt vertrokken van een bestaand algoritme voor ai dat daarna aangepast wordt. Infer.Net vertrekt vanaf de unieke eisen van het project. Zo kan een model opgesteld worden om een nieuw ai-algoritme op te maken, eentje die bij uitstek de uit te voeren taak aankan en afhankelijk is van specifieke kennis. Anders gezegd: in plaats van een probleem in een bestaand algoritme te duwen, bouwt Infer.Net een lerend algoritme gebaseerd op het model dat de ontwikkelaar opmaakt.

Infer.Net is vanaf nu vrij te downloaden onder de MIT-licentie. Ondersteuning voor Windows, Mac en Linux verloopt via .NetCore.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-11T13:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.