Microsoft en Insead lanceren AI Business-school

Dit artikel delen:
Artificial intelligence security artificiële intelligentie beveiliging kunstmatige intelligentie

Een maand na de opening van de eerste AI School in België, bundelen Microsoft en Insead hun krachten om een AI Business School te lanceren. Deze voorziet in gratis online trainings voor bedrijfsleiders die een strategie willen ontwikkelen op basis van artificiële intelligentie (ai).

Medio februari kondigde Microsoft België de opening aan van de eerste AI School om 350 tot 500 toekomstige ai-ontwikkelaars per jaar te trainen. Een paar dagen na deze aankondiging registreerde de AI School al meer dan 315 registraties.

In samenwerking met de Franse school Insead trekt Microsoft het concept door naar een zakelijke variant: de AI Business School. Dat is een gratis online training voor bedrijfsleiders die een ai-strategie willen ontwikkelen en een bedrijfscultuur op basis van kunstmatige intelligentie willen stimuleren.

De AI Business School bestaat uit vier grote modules. ‘Strategie’ biedt een raamwerk om strategisch na te denken over de rol van ai in het bedrijf. Via case studies wordt dit geïllustreerd in verschillende sectoren (gezondheidszorg, productie, distributie, financiën, ...). In de module ‘Cultuur’ ontdekken deelnemers wat de belangrijkste elementen zijn van verandering en hoe ze een ai-cultuur kunnen uitbouwen, afhankelijk van de maturiteit van het bedrijf.

In de module ‘AI-verantwoordelijkheid’ speelt governance de belangrijkste rol. Dit gedeelte bevat basisprincipes en tips voor een goed ai-beheer. ‘Technologie’, ten slotte, biedt een overzicht van de basisprincipes en van essentiële technologie voor artificiële intelligentie, voor agnosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T16:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.