Atos lijft ai- en dataspecialist Miner & Kasch in

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Atos heeft het Amerikaanse Miner & Kasch overgenomen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen rond kunstmatige intelligentie. De acquisitie moet dienen als aanvulling op de overname van ZData, een leverancier van big-dataplatform-oplossingen die in 2017 lid werd van de Atos-familie.

Miner & Kasch is in 2015 opgericht. Het bedrijf ondersteunt klanten bij de implementatie van ai-toepassingen die zijn gebaseerd op machine learning, deep learning, natural language processing en statistiek. Die klanten houden zich voor alles op in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, energiesector, maakindustrie, bouwsector en machinebouw.

Samen hebben ZData en Miner & Kasch zowat honderd ai-consultants in dienst. Atos wil met beide bedrijven een aanbod uitbouwen in de data science-as-a-platform-markt en deze versneld inzetten. Alweer worden daarbij vooral industriële klanten beoogd. Atos noemt specifiek toepassingen als predictief onderhoud, video-analytics en persoonlijke medicatie als interessante markten.

‘De acquisitie van Miner & Kasch betekent een versterking van onze digitale portfolio, zodat we nog beter in staat zijn onze dienstverlening af te stemmen op veranderende klantbehoeften’, vertelt Jerome Sandrini, hoofd van de afdeling big data & security van Atos USA. ‘Atos’ expertise op het gebied van data science - het creëren van waarde uit data - biedt veel voordelen voor onze klanten. Dit krijgt mede invulling door de inzet van technologische skills en digitale resources om gebruikersoplossingen te ontwikkelen waarmee organisaties in elke omgeving applicaties op het gebied van datawetenschap kunnen implementeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T12:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.