SAP betaalt 8 miljard dollar voor Qualtrics

Duitse softwarereus doet grootste overname uit zijn geschiedenis

De Duitse softwarereus SAP gaat het Amerikaanse Qualtrics International overnemen, een bedrijf dat software maakt om tevredenheid onder klanten en medewerkers op te meten. SAP betaalt daarvoor acht miljard dollar in cash.

Via het enquêteplatform van Qualtrics kan data verzameld worden over bijvoorbeeld klantentevredenheid, maar ook over de betrokkenheid en het behoud van medewerkers. Die gegevens kunnen dan aangevuld worden in de traditionele markten van SAP zoals hr, crm en erp, waardoor operationele data en ervaringsdata elkaar kunnen aanvullen. In een persbericht zegt SAP-ceo Bill McDermott dat zijn bedrijf ‘betrokken is bij 77 procent van alle transacties ter wereld’. De datasets van Qualtrics vormen daarop een interessant supplement.

Qualtrics werkt onder meer voor Microsoft en General Electric. Het bedrijf had beursplannen maar ging uiteindelijk toch voor een overname door SAP, zo weet het persbureau Bloomberg. De omzet zou in 2018 op meer dan 400 miljoen dollar aftikken, waarbij voor de komende jaren een jaarlijkse groei van liefst veertig procent wordt verwacht.

Alle personeel en directieleden blijven bij Qualtrics aan boord. Het bedrijf zal als een aparte entiteit opereren binnen SAP’s Cloud Business Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-13T10:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.