Deense Optimate gaat op in Belgisch-Nederlandse combo

Partners handen

Het Deense bedrijf Optimate, een van de grootste Microsoft Dynamics 365-partners van het Scandinavische land, komt in handen van de Belgisch-Nederlandse combinatie Pylades/Cayentis en Ad Ultima. Die gaat nu verder onder de naam 9Altitudes.

Optima is een in 2004 opgericht adviesbureau met tachtig mensen in dienst op een vijftal locaties in Denemarken.

Het Nederlandse Pylades en het Belgische Ad Ultima werken sinds 2019 samen, ondersteund door de investeringsmaatschappij Waterland. Vorig jaar sloot ook het Nederlandse Cayentis zich aan en nu vervoegt dus ook Optimate zich. Daar hoort ook een volledige ‘rebranding’ en een nieuwe merknaam bij: het kwartet laat zich voortaan als 9altitudes aanspreken.

‘Dit initiatief benadrukt de ambitie om een sterk Microsoft Dynamics 365-front te vormen op de Europese markt’, klinkt het. ‘Daarbij laat de gedeelde identiteit de toewijding zien die de vier bedrijven gezamenlijk hebben als het gaat om digital business transformation.’

De 9Altitudes-groep zal zich in de toekomst vooral bezighouden met oplossingen rond erp, crm, iot & product lifecycle management. Daarnaast heeft de groep kennis van document management system en analytics. Ze draait een geconsolideerde omzet van 65 miljoen euro en telt ruim vierhonerd medewerkers in vier landen. Over twee tot drie jaar moet de omzet op 150 miljoen euro aftikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-04T11:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.