Panasonic kiest voor Microsoft-clouddienst

Panasonic Toughbook is de eerste fabrikant van robuuste handhelds die deelneemt aan het Microsoft Cloud Solution Provider-programma. Daardoor kan het bedrijf zijn klanten vereenvoudigde implementatie- en beheerservices bieden.

Wanneer klanten hun Panasonic Toughbook-notebooks of -tablets met Windows 10 Pro bestellen, kunnen ze ervoor kiezen om de configuratie en implementatie te beheren met behulp van Windows Autopilot. Vanuit het Europese configuratie- en servicecentrum in Cardiff registreert Panasonic vervolgens de hardware van het apparaat in de cloud. Met deze service kunnen alle configuratie-instellingen voor elk apparaat naar de cloud worden geüpload. De apparaten worden vervolgens rechtstreeks naar de gebruikers gestuurd. Bij ontvangst zet de gebruiker de computer aan en logt in. De computer wordt vanuit de cloud automatisch geconfigureerd volgens de specifieke bedrijfsinstellingen voor de gebruiker.

‘Deze nieuwe implementatieoptie heeft een direct voordeel voor klanten met gebruikers op verschillende locaties, maar is ook prettig voor klanten die honderden apparaten tegelijk moeten configureren’, aldus Jon Tucker, binnen Panasonic verantwoordelijk voor de mobiele tak. ‘Door het automatische implementatie- en beheerproces hoeven it-beheerders niet meer ieder apparaat apart te installeren waardoor tijd en geld wordt bespaard.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T15:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.