Microsoft en Oracle haken in op elkaars cloud

Microsoft en Oracle gaan hun respectievelijke cloudplatformen Azure en Oracle Cloud rechtstreeks met elkaar verbinden. Op die manier kunnen gebruikers workloads en gegevens tussen de twee clouds verdelen en verplaatsen.

Door de platformen op elkaar te laten inhaken, kunnen bepaalde Azure-diensten zoals Analytics of ai, gekoppeld worden an Oracle-diensten als Autonomous Database. Er komt ook een enkel loket voor alle clouddiensten die bedrijven willen afnemen.  

Ook het identiteitsbeheer van gebruikers wordt geconsolideerd, zodat zowel de toegang tot Azure als Oracle Cloud centraal beheerd kan worden, via Active Directory van Microsoft. Een bepaalde gebruikerscase die Microsoft en Oracle aldus zien opduiken, is bijvoorbeeld dat grote ondernemingen de toegangscontrole voor Azure en Oracle Cloud consolideren. Voor bedrijven die nu al bij beide platformen klant zijn, is dat een interessante mogelijkheid.  

De verbindingen die Microsoft en Oracle gebruiken om hun platformen te connecteren kunnen snelheden aan tot tien gigabyte per seconde. Die verbindingen moeten niet alleen sneller, maar ook betrouwbaarder zijn dan de reguliere internetconnecties, zo zeggen beide bedrijven. Momenteel zijn er al twee netwerklocaties rechtstreeks met elkaar verbonden, dat zal stelselmatig naar andere regio’s uitgebreid worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T18:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.