HPE wil volledige portfolio ‘as-a-service’ aanbieden

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

De komende drie jaar gaat HPE pay-per-use-mogelijkheden toevoegen voor zijn complete portfolio. Tegen 2022 moeten dan alle producten als pay-per-use of een abonnement worden aangeboden. Wie dat wil, zal ook nog kunnen kiezen voor klassieke distributiemethodes.

De motor achter de nieuwe strategie wordt HPE GreenLake, het platform waarop HPE nu al as-a-service-diensten aanbiedt. De komende jaren blijft HPE doorgaan met het opschalen van GreenLake om nieuwe marktsegmenten te bereiken, nieuwe use cases te creëren en gebruik te maken van partnerecosysteem om groei te versnellen. Onderdeel hiervan zijn nieuwe GreenLake-diensten voor het middensegment, nieuwe services voor de edge en partnerships met Google Cloud rond hybride cloud voor containers, een dienst die via GreenLake kan worden afgenomen.

HPE blijft ook investeren en innoveren in de software die wordt geleverd via een abonnementsmodel, waaronder HPE Aruba Central, HPE BlueData, HPE Cloud Volumes, HPE InfoSight en HPE OneView. De meet- en besturingsmogelijkheden van GreenLake moeten bedrijven in staat stellen om het verbruik te monitoren en waar nodig aan te passen, zodat alles binnen budget en compliance blijft.

Volgens HPE heeft GreenLake heeft een ‘renewal rate’ van 99 procent, wat betekent dat 99 procent van de klanten hun contracten verlengt nadat zij zijn verlopen. De NPS scores van GreenLake zijn 86 procent. Het zit zo binnen de top een-procent voor scores op het gebied van it-servicelevering, claimt het bedrijf. Voor klanten die gebruik willen maken van externe datacenter voor hun GreenLake-applicaties, heeft HPE strategische samenwerkingen getekend met CyrusOne en Equinix. Klanten kunnen hun datacenters gebruiken om snel gebruik te maken van de HPE GreenLake-services.

‘We bevinden ons op een omslagpunt in de markt’, aldus Antonio Neri, president en ceo van HPE. ‘Iedereen herkent dat klanten willen dat technologie as-a-service wordt geleverd, maar ze willen het ook op hun voorwaarden. HPE’s benadering van as-a-service geeft klanten keuzevrijheid, flexibiliteit en controle. Dit is de reden dat HPE GreenLake zo succesvol is. We blijven fors investeren om ons marktleiderschap te behouden, ons sterke partnerecosysteem te benutten en onze gehele portfolio, van edge tot cloud, binnen het HPE GreenLake-portfolio te leveren. Als gevolg hiervan geven we HPE opnieuw vorm en transformeren we de markt met een nieuwe en betere manier om as-a-Service te leveren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.