Beveiliger Qualys in zee met Red Hat

It-beveiligingspecialist Qualys maakt bekend dat het een samenwerking met Red Hat is aangegaan. Het doel is om de beveiliging te versterken van zowel het containerplatform als het besturingssysteem van de host van Red Hat OpenShift.

Qualys stelt een containerversie van zijn Cloud Agent beschikbaar om de beveiliging naar het besturingssysteem van de host van OpenShift uit te breiden. De combinatie van de Cloud Agent voor Red Hat Enterprise Linux CoreOS op OpenShift met de oplossing voor containerbeveiliging moet voor voortdurende inspectie van netwerkpakketten zorgen en kwetsbaarheden detecteren binnen de complete OpenShift-omgeving. 

De oplossing maakt gebruik van het Qualys Cloud Platform en biedt integratie met de bestaande workflows van klanten voor het beheer van kwetsbaarheden. Dit wordt aangevuld met rapportering en beveiligingsstatistieken. Zo krijgen ondernemingen bijvoorbeeld inzicht in geïnstalleerde software en open poorten en de aanwezigheid van patches voor bekende kwetsbaarheden.

‘Security-teams hebben behoefte aan bescherming voor moderne applicaties die zijn ontwikkeld op basis van uiterst geavanceerde technologie, zoals Red Hat OpenShift’, zegt Chantal ’t Gilde, directeur Benelux & Nordics van Qualys. ‘Dit vraagt om een oplossing die beveiliging biedt voor zowel de draaiende container-images als het onderliggende OpenShift-cluster.’ Qualys kan zijn klanten zo nog beter helpen met de discovery, het beheer en de bescherming van containers, geeft ’t Gilde nog mee.

Het Amerikaanse Qualys werd opgericht in 1999 als een van de eerste aanbieders van saas-beveiliging. Het bedrijf heeft strategische partnerships met managed service providers en consultancybedrijven als Accenture, BT, Fujitsu, HCL Technologies, IBM, Infosys, NTT, Verizon en Wipro. Het is tevens een van de grondleggers van de Cloud Security Alliance.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T10:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.