Unilever na snelle migratie nu 'cloud only'

Unilever-kantoor in Rotterdam

Unilever heeft een van de grootste cloudmigraties in zijn sector afgerond. Met hulp van Accenture, Microsoft en hun joint venture Avanade is de fabrikant van onder meer Calvé, Lipton, Knorr, Dove, Axe, Ben & Jerry’s en Omo nu 'cloud only'. Deze transformatie naar Azure duurde slechts 18 maanden met minimale verstoring van de bedrijfsvoering, aldus de it-dienstverleners.

Het nieuwe cloudplatform maakt het voor Unilever mogelijk om sneller nieuwe producten te lanceren, de klantenservice te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen. Dat is hard nodig nu Unilever moeite heeft consumenten vast te houden. Door de enorme prijsverhogingen wijken veel consumenten uit naar goedkopere huismerken. De beurskoers van het levensmiddelenconcern blijft al jaren achter bij die van de concurrenten, vooral omdat de voedingsdivisie weinig groeit. Aandeelhouders willen meer innovatie. 

Ook moet Unilever een balans zien te vinden tussen financiële resultaten en duurzaamheid. De migratie naar de cloud moet Unilever helpen de CO2-uitstoot te verminderen. Unilever kan dankzij het creëren van een flexibele en goed presterende digitale kern, ook sneller experimenteren met nieuwe manieren van werken. Bovendien maakt de cloud het bedrijf veerkrachtiger, terwijl ook de beveiliging is versterkt en de controle over het it-landschap is vergroot.

Steve McCrystal, chief enterprise & technology officer van het concern: 'Unilever is een datagedreven organisatie. We gebruiken geavanceerde analyses om beter onderbouwde beslissingen te nemen.' Hij zegt nu sneller te kunnen inspelen op de steeds veranderende behoeften van de consument, middelen effectiever in te zetten op onderdelen die groei stimuleren, en diensten en producten sneller op de markt te kunnen brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-12T18:02:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.