Euroscript verandert naam in Amplexor

Handen schudden

De van oorsprong Luxemburgse vertaaldienstverlener en softwareleverancier voor informatiebeheer Euroscript krijgt een nieuwe naam. De bedrijfsnaam wordt gewijzigd in Amplexor. Dat is de naam van het Belgische bedrijf dat begin 2014 door Euroscript werd overgenomen. Na meerdere overnames is ervoor gekozen om onder die naam een fase van internationale groei in te zetten. Amplexor is ook in Nederland actief.

'We doen nu zó veel meer dan enkel het leveren van vertaaldiensten en documentbeheersystemen. Naast het schrijven, vertalen, publiceren en archiveren van content, leveren we bijvoorbeeld ook webcontentmanagementsystemen en ontwikkelen we digitale marketingstrategieën om de digitale transformatie van onze klanten te ondersteunen, licht René Blanken, directeur Amplexor Nederland toe.

De Belgische specialist in content management systemen (cms) Amplexor kwam begin 2014 in handen van het Luxemburgse Euroscript. Daarna vond een reeks overnames plaats waarbij de activiteiten verder werden uitgebreid. Volgens het management past de nieuwe bedrijfsnaam beter bij de huidige activiteiten en internationale ambities van het bedrijf.

'Recente overnames van Amplexor NV, Infotehna en ForeignExchange Translations zorgen voor een flinke uitbreiding van het producten- en dienstenportfolio. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld van leverancier van vertaaldiensten en contentmanagementsystemen tot wereldwijde aanbieder van digitale oplossingen op het gebied van ‘global compliance, digital experience en content solutions’. Deze diversiteit en het grotere aanbod van producten en diensten passen binnen de lange termijn groeistrategie van Amplexor', licht het management toe.  

Medische apparatuur

Met de overname van het Belgische Amplexor groeide de kennis op het gebied van technische digitale marketingdiensten, met behulp van de nieuwste technologieën en praktijkkennis op het gebied van webcontentmanagementsystemen en digitale marketingstrategieën. Met de acquisitie van het Sloveense Infotehna werden de activiteiten op het gebied van compliance, content- en procesmanagementoplossingen in de sector life-science uitgebreid.

Door de overname van ForeignExchange Translations, actief in de medische vertaalwereld, beschikt het bedrijf over specifieke vertaalkennis op het gebied van medische apparatuur en farmaceutische en biotechnische producten.

Het bedrijf richt zich ook op Nederlandse organisaties die in meerdere landen en talen actief zijn met content. Volgens de leverancier is door de overnames een compleet aanbod ontstaan aan diensten voor het schrijven, vertalen, archiveren en publiceren van content.

Meer omzet

Amplexor telt inmiddels zeventienhonderd werknemers verdeeld over 23 landen. Het bedrijf heeft vestigingen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Oost- en West-Europa. In de toekomst wil het bedrijf zijn positie in Azië en Zuid-Amerika verstevigen en 150 miljoen euro omzet behalen.

In 2014 bedroeg de omzet van Euroscript International 110 miljoen euro. Voor dit jaar wordt deze geschat op 125 miljoen euro, waarvan 45 procent gegenereerd wordt uit vertaaldiensten, 29 procent uit content- en documentmanagementoplossingen. 26 procent van de omzet komt van de consultancytak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-09T11:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.